AllSolved

You Are Viewing

De jaarplanning

De Jaarplanning

Een voorbeeld van Excellente ondersteuning

Als er iets is wat altijd veel gedoe oplevert, dan is het wel het plannen van alle bijeenkomsten. Maar het kan ook veel eenvoudiger. Evert ter Keurst, Manager Infra bij Evides Waterbedrijf legt het uit.

“Wij hadden een ad hoc structuur en de consequenties waren dat wij altijd trammelant hadden in de agenda’s. Maar nu maken wij gebruik van een vaste jaarplanning. In de jaarplanning staat vermeld wie wanneer verwacht wordt bij een bepaalde vergadering. Dit geeft ontzettend rust in de organisatie.”

“Het opzetten van zo’n structuur kost uiteraard veel tijd en daar heb ik dan ook alle ruimte voor gegeven. En toen die structuur er was, was het aan mij om er voor te zorgen dat het ook werd nageleefd.”

“Het is gepresenteerd, in de functioneringsgesprekken besproken en in de targetletters vastgelegd. Zo gaan wij als Infra werken. En dit zijn de consequenties als we deze niet opvolgen.”

“Na enige inslingering wordt inmiddels 99% van de intenties nageleefd. Een prima resultaat want mijn team is niet zo van de structuur en keurslijf. Het is niet hun natuurlijke voorkeur. Maar er is een heel stuk structuur, rust en voorspelbaarheid in de planning van de organisatie gekomen. En dat is de grote WINST!”