AllSolved

You Are Viewing

Management & Support

Het is geven en nemen

KeurstE

 

Evert ter Keurst
Evides Waterbedrijf
Manager Infra

Over AllSolved
“De meest professionele samenwerking die ik gezien heb in mijn werkende carrière”

 

Wat maakt management ondersteuning belangrijk voor jou?

Als manager wil ik mij volledig kunnen richten op mijn kerntaken. Daar wil ik het verschil maken. Goede support is randvoorwaardelijk om de dingen voorelkaar te krijgen.

Waar moet een goede ondersteuner aan voldoen?

Een goede ondersteuner zoekt de kracht van de manager en weet welke support nodig is. Zo wordt zij een verlengstuk van de business. Het moet dus iemand zijn die ervaren is, weet waar ze staat, die verantwoordelijk is en zaken zelfstandig af kan handelen. En niet iemand die alleen maar haar eigen kunstje doet zonder aansluiting te zoeken.

Hoe zorg jij ervoor dat de samenwerking tussen jou en je ondersteuner optimaal verloopt?

Door goed af te spreken wat van wie wordt verwacht. Dit is de kapstok om samen te werken. Maar je moet ook op dagniveau overleg hebben. Wat speelt er? Wat is belangrijk? Wat lossen we op?

Zie je ook valkuilen in die samenwerking?

Een van de grootste valkuilen is dat iedereen op z’n eigen vakgebied goed is en iedereen zijn eigen mening wil doorzetten.

Hoe los je dat op?

Vanuit professie heen en weer schakelen. Wat heeft support van het management nodig en andersom: Wat heeft het management van support nodig? Als je als manager niet bereid bent om dit goed in te vullen, krijg je geen naadloze aansluiting.

Je moet ook bereid zijn om de structuur aan te passen anders. Je moet met elkaar afspreken: Wat maakt het dat werkt? En: Hoe zorgen we ervoor dat het werkt? Het is dus geven en nemen.